По време на посещение в Брюксел, премиерът Димитър Главчев подчерта важността

...
По време на посещение в Брюксел, премиерът Димитър Главчев подчерта важността
Коментари Харесай

Главчев: България поддържа европейската позиция за Украйна, помага по всякакъв начин

По време на посещаване в Брюксел, премиерът Димитър Главчев акцентира значимостта от решителни дейности и съгласуваност сред страните и институциите на Европейски Съюз при битката против дезинформацията в идните избори.

В Брюксел бяха признати изводи, изразяващи решимостта за следене и ограничение на дезинформацията, в това число посредством изкуствен интелект и задгранично манипулиране на информацията. Главчев увери, че България работи в сходство с тези изводи.

Относно Украйна, Главчев удостовери поддръжката на България и изрази предпочитание за най-бързо даване на противоракетни системи.

" Подкрепяме по всякакъв начин Украйна съгласно опциите. Поддържаме европейската позиция ", съобщи министър-председателят.

Той уточни, че помощта може да пристигна от замразените съветски активи , които се пресмятат на към 2-3 милиарда евро. Главчев поддържа и възобновяването на разговора сред Европейски Съюз и Турция, изключително по въпросите за асоциирането с Европейски Съюз и митническия съюз.

Той също показа с европейските сътрудници измененията в българската конституция и подготовката за идните избори на 9 юни. Всички тези аспекти бяха разисквани след съвещанието на Европейския съвет в Брюксел.
 Димитър Главчев предизвести президента да не спъва решенията му
Димитър Главчев предизвести президента да не спъва решенията му

Този, който осуети препоръчаните от мен министри, ще понесе отговорност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР